Plannen herinrichting sportpark akkoord

22 maart 2024


Gisteravond, donderdag 21 maart 19:30, namen Rick Vermeulen, Kees Theuws en ik (Dries Zumker) plaats op de publieke tribune bij de gemeenteraadsvergadering. Op de agenda stond namelijk hét punt waar het al maanden om ging;

9.3 R24.006 Uitvoeringsplan Sportpark De Smagtenbocht

Een plan waar ik bij aanschoof vanaf het aantreden als voorzitter. Een plan wat afgelopen jaar stilletjes zijn 25e verjaardag heeft gevierd. Een plan wat eerder tijdens eenzelfde gemeenteraadsverkiezing niet is doorgegaan.
 
Vol goede moed begon de gemeenteraad aan de vergadering. Het eerste agendapunt ging voorspoedig, waarna we aankwamen bij het tweede agendapunt, over de N284. Compleet onverwachts duurde het bespreken hiervan meer dan twee uur, met meerdere schorsingen waarin de politiek onderling, buiten ons zicht, moest overleggen wat nu te doen. Na een felle heen en weer over kosten en ligging van allerlei te bepalen zaken, sloot ook dit punt af.
 
Het was ondertussen 22:15 en het agendapunt over de Egyptische Poort begon nu pas. Nadat de spreker namens Bladella zijn zegje had gedaan werd er een ronde langs de partijen gemaakt. Allen waren, net als wijzelf, erg tevreden over het proces en de projectleider. Over het plan waren nog wel wat opmerkingen te maken, maar niets wat Davy Jansen, portefeuillehouder Sport, niet gepareerd of uitgelegd kreeg. Al snel was te merken dat het deze keer wel goed zou gaan.
 
En dat ging het ook!
 
Na een laatste paar toevoegingen en kleinschalige wijzigingen sloeg om maar liefst 23:23 de hamer om het akkoord op het plan te geven. 
 
Een avond die voor ons de boeken in gaat als een overwinning van een plan dat ouder is dan een groot deel van onze leden. Een overwinning en tegelijkertijd pas het begin van een flink traject. De komende tijd gaan we de gemeente en omliggende verenigingen meenemen in onze noodzaak om de padelbanen zo snel mogelijk neer te zetten. 
 
Zodra we hier meer informatie over hebben, nemen we jullie hier in mee!
 
Dries Zumker
Namens het bestuur

Nieuwscategorieën