Walking tennis

Walking tennis bij VLTB!

Bij de VLTB bestaat de mogelijkheid om in een aangepaste vorm te tennissen. We zijn hiermee een paar jaren geleden gestart en inmiddels zijn we met een groep van 8 personen. Iedere donderdag van 9.30 uur tot 11.00 uur, zijn we op een speelse wijze aan het sporten.

Wat is “Walking tennis”?

Walking tennis is een spel waar het “overslaan van de ballen", belangrijker is dan het scoren. De verschillen met het reguliere tennis zijn:

  1. Er wordt onderhands geserveerd. 
  2. Er wordt gespeeld met iets lichtere tennisballen.
  3. De bal mag 2 keer stuiten.
  4. Voordat we gaan tennissen, doen we een warming en rekken we de spieren wat op, om blessures te voorkomen.
  5. Tenniservaring is niet nodig.

Door het spelen van het spel van  en het volgen van  aanwijzingen van meer ervaren (mede) tennissers, lukt het in de regel wel om plezier in het spelletje te krijgen. De aangepaste regels zorgen ervoor dat iedereen het spel kan spelen en dat je op een speelse wijze aan het bewegen bent. Vooral voor ouderen én tennissers, die na een blessure weer aan de gang willen,  is het een uitermate geschikt spelletje.  Na iedere training wordt er gezamenlijk een kopje koffie gedronken en wordt er wat na gekletst. Als je kennis wilt maken met deze vorm van tennis, ben je van harte welkom om op een donderdag te komen kijken.

Heb je interesse, kom dan eens op donderdag ochtend van 9.30 tot 10.30 naar de tennisbaan aan de Egyptischedijk 9a. Je kunt gedurende 4 weken vrijblijvend, gratis kennis maken met dit spel.  Daarna kun je beslissen of je verder gaat met dit spel. Tennis rackets zijn bij de club voorhanden.

Voor nadere inlichtingen kun je contact opnemen met Cees van Hintum, telefoon 06 -29878165 en/of Phily Kuper 06-36413680.